اگرچه توالت و حمام کوچکترین اتاقها در منزل هستند، اما حدود ۷۵ درصد آب منزل در این مکانها مصرف میشود. در یک دوش گرفتن به طور متوسط به مدت شش دقیقه حدود ۶۰ لیتر آب مصرف میشود.
- یکی از راه های صرفهجویی در حمام آن است که لوله کشی ساختمان طوری انجام شود که با کمترین اتلاف آب، آب گرم به دوش برسد. لولههای آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیر آب لازم نباشد آنرا بی جهت باز بگذارید.
- موقع شامپو و چنگ زدن موهای سر در هنگام استحمام، شیر آب را ببندید.
- سعی کنید مدت استحمامتان کوتاه باشد. برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آنرا به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، چون در این صورت ماهیانه حدود ۴٠٠٠ لیتر آب صرفهجویی خواهد شد.
- اگر دوش حمام شما بتواند در طی کمتر از ٢٠ ثانیه یک ظرف چهارلیتری را پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض نمایید. در جاهایی که امکانات فنی اجازه میدهد میتوان برای افزایش فشار آب شوینده، از شیرهای دهنده هوا در مسیر آب استفاده کرد تا با پاشانیدن آب به صورت قطرات ریز، در مصرف آب صرفهجویی شود. این روش تا ۵٠ درصد مصرف آب را کاهش میدهد.
- در شست وشوی دست و صورت و مسواک زدن نیز، سعی شود شیر آب کمتر باز بماند. در موقع مسواک زدن آب را بیهوده باز نگذارید. در هر دقیقه ۱۰ لیتر آب به همین دلیل به هدر میرود. قبل از مسواک زدن یک لیوان آب با خود ببرید و با آن دهان خود را بشویید.
- وجود فلاش تانک های پرحجم و یا سیفون معیوب در توالت میتواند در هر ساعت ۴٠ تا ١٠٠ لیتر آب را هدر دهد. به طور نسبی یک خانواده متوسط درایران ۴٢ درصد آب تخصیص داده شده در منزل را روانه زهکش فاضلابها میکند. اگر در منازلی فلاش تانکهای پرحجم نصب شده و تعویض آن هزینه بر است، با استفاده از ابزارآلات ساده مثل بطریهای حاوی شن و قراردادن در داخل فلاش تانک از میزان مصرف اضافی آب بکاهیم. از قراردادن آجر در فلاش تانک به دلیل وجود خرده آجر و گرفتگی فلاش تانک خودداری شود.
- نشت احتمالی فلاش تانک توالت را با افزودن مواد رنگی به آب آن بیابید. اگر فلاش تانک دارای نشت باشد، ماده رنگی ظرف مدت ٣٠ ثانیه از محل نشت پدیدار میشود. به محض اینکه آزمایش انجام شد، فلاش تانک را بکشید چون ممکن است ماده رنگی به مخزن آب آن آسیب برساند. فلاش تانکهایی که نشتی دارند آب را به داخل کاسه توالت هدر میدهند.
- از سیفونهای دوکاره استفاده کنید(برحسب نوع استفاده شما از توالت کار میکنند)؛ استفاده از سیفونهای با حجم تانک کوچکتر نیز راهکار مناسبی است. در تکنولوژی جدید و با این روشها تا ۶۷ درصد نسبت به توالتهای قدیمی در مصرف آب صرفهجویی میشود
- بجای اینکه در حمام چند دقیقه آب را باز کنید تا گرم شود زیر آن سطلی بگذارید و از آن آب برای آبیاری گیاهان یا شستشو استفاده کنید.
- چکه کردن و بسته نشدن کامل شیر آب، میتواند تلفات بسیار زیاد آب را در پی داشته باشد. میتوان میزان آب تلف شده در یک دوره زمانی را با قراردادن یک سطل در زیر شیرآب معیوب اندازه گیری کرد. شیر آبی که در هر ثانیه یک بار چکه می کند سالانه ۶۰۰۰ لیتر آب را هدر می دهد که همین میزان آب میتواند آب مصرفی روزانه ۴۰ نفر را تامین کند.
پاسخ های دقیق و صادقانه شما نمایانگر واقعیات جامعه ما خواهد بود:

I understand a few of these yet My goal is to what is rest of these out. The main place We tune in to music reaches blip. fm. I enjoy this!
Okay I’m covedncni. Let’s put it to action.